08:37 / 24.09.2019.

Autor: HRT

Poplavljen "Mali zmaj", traže pomoć volontera

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posljedice jučerašnjeg nevremena, koje je zahvatilo dio Hrvatske, vide se i u prostorijama Humanitarne udruge Mali zmaj u Zagrebu.
Posljedice jučerašnjeg nevremena, koje je zahvatilo dio Hrvatske, vide se i u prostorijama Humanitarne udruge Mali zmaj u Zagrebu.

Iz Udruge su poručili: "Mali zmaj je potopljen!" Velika šteta učinjena je jer je skladište humanitarne pomoći poplavljeno, ali i plesna dvorana i igraonica.

Za HRT-ov portal poručili su da u svom skladištu imaju hranu, higijenske potrepštine, rabljenu odjeću, školski pribor, igračke, posteljinu te suđe za obitelji u potrebi. Navode da je dio toga poplavljen, a najveća su šteta poplavljeni parket u plesnoj dvorani, pregradni zidovi od knaufa te novokupljena oprema za dječju igraonicu i dvoranu.

Nakon prvih reakcija javnosti udruga "Mali zmaj" je zahvalio na velikom interesu te poručila da im trenutačno najviše treba pomoć volontera. 

Iz Udruge su naglasili da im trenutačnoj najviše trebaju volonteri za saniranje štete, prostora i pomoć u sušenju stvari.

Iduća akcija svodi se na preventivu, odnosno na osiguranje prostora da se spriječe eventualne loše posljedice nevremena.

Doznajemo također da je udruzi potrebno ugraditi zaštitni ventil u kanalizaciju. Istaknuli su da u vezi s tim nemaju potporu stanara zgrade u kojoj oni imaju unajmljen prostor. "Iako plaćamo pričuvu, stanari nam to odbijaju. Kad nam voda u podrumu curi, jedva uspijemo dobiti da nam dođu to popraviti. Stave zakrpu koja traje mjesec dana i onda opet", navode u "Malom zmaju" te naglašavaju da bi im trebalo financijskih sredstava i za ponovno uređenje prostorija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!