17:03 / 31.12.2020.

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Popucali mostovi i nasipi, građani u strahu i od poplava

-

-

Foto: - / -

Od posljedica potresa popucali su mostovi i nasipi na području Siska zbog čega su građani u strahu i od poplava.
Od posljedica potresa popucali su mostovi i nasipi na području Siska zbog čega su građani u strahu i od poplava.Vodostaji Kupe i Save su visoki, ali iz Hrvatskih voda poručuju da se očekuje njihova stagnacija i da je stanje pod kontrolom.

To će omogućiti sanaciju oštećenih nasipa koji su znatnije oštećeni na sedam mjesta. U Palanjku, Hrastelnici, Galdovu, Tišini, Drenčini i Petrinji na dva mjesta.

- Sve su to ozbiljna oštećenja nasipa, ali uz privremene sustave može se držati pod kontrolom do proljeća dok se ne steknu uvjeti da krenemo u ozbiljnije sanacije. Narednih dana neće biti porasta vodostaja, već stagnacija i opadanje, a i prognoza kaže da u narednih 10 dana neće biti ozbiljnijih kiša, rekao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda. Istaknuo je da je ključno uspostaviti privremene mjere i 24 satno dežurstvo.

- Vodočuvarske službe neprekidno će obilaziti područja i ova najugroženija mjesta bit će pod kontrolom, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!