14:23 / 17.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

Popunjavaju se kapaciteti osječkoga KBC-a, priprema se dvorana "Gradski vrt"

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Našice imaju određene kapacitete kao i osječki KBC i kada se to popuni, ostaje nam zadnja crta obrane, a to je osječka sportska dvorana ''Gradski vrt''.
Kapaciteti osječkoga KBC-a i našičke bolnice za smještaj oboljelih od COVID-a postupno se popunjavaju te se polako, bude li to potrebno, priprema sportska dvorana "Gradski vrt" za smještaj novooboljelih pacijenata, najavio je osječko-baranjski Stožer civilne zaštite. ➡️ Covid-19 - najnovije informacije
➡️ Počast žrtvama Vukovara i Škabrnje
➡️ Plenković: Boris Milošević ide u Vukovar
➡️ Škoro o Vukovaru, sukobu Milanović-Plenković te članstvu u HDZ-u
➡️ Milanović u srijedu dolazi u Vukovar 

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić izjavio je novinarima da su u bolnici za pacijente s dijagnozom COVID-19 osigurali oko 200 kreveta i da je, s trenutačnim funkcioniranjem KBC-a, to maksimalan kapacitet koji se može izdvojiti, a da pritom drugi oblici zdravstvene zaštite ne budu ozbiljno narušeni.

S obzirom na to da je u KBC-u trenutačno 168 pacijenata s koronavirusom, od kojih 34 na respiratoru, i da je u protekla 24 sata u županiji potvrđeno rekordnih 237 slučajeva zaraze, Zubčić smatra da "brojevi zabrinjavaju i nisu optimistični". Podsjetio je da se dio pacijenata prebacuje u Opću županijsku bolnicu u Našicama, i to pet na dan, te dodao da bi ondje, s današnjim danom, moglo biti oko 40 pacijenata pozitivnih na koronavirus.

Našice imaju određene kapacitete kao i osječki KBC i kada se to popuni, ostaje nam zadnja crta obrane, a to je osječka sportska dvorana ''Gradski vrt''.

- Polako pripremamo dvoranu, dobar dio opreme već imamo u skladištu u Bizovcu, a Civilna zaštita nabavlja opremu koja nam nedostaje, rekao je Zubčić i dodao da će, ako svi kapaciteti budu popunjeni, osječki KBC preuzeti brigu za pacijente koji će biti smješteni u dvoranu "Gradski vrt".

Pozvao je građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera jer Osječko-baranjska županija ima mnogo novozaraženih, a kapaciteti osječkoga KBC-a nisu neograničeni s obzirom na to da toj bolnici gravitiraju pacijenti i iz drugih slavonskih županija. Izvijestio je da su, s današnjim danom, u osječkome KBC-u zbog zaraze ili samoizolacije izvan sustava 22 liječnika i 62 medicinske sestre.

- Mi smo velik sustav s 3100 djelatnika, imamo 1300 sestara i 580 liječnika, ali daljnje ispadanje naših medicinskih djelatnika iz sustava ozbiljno će ga narušiti, upozorio je Zubčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!