12:22 / 15.02.2021.

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Popuštanje mjera, otvorio i privedeni vlasnik teretane

Popuštanje epidemioloških mjera

Popuštanje epidemioloških mjera

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Ono što su mnogi s nestrpljenjem čekali, napokon su i dočekali. Od danas je moguće u omiljenom kafiću naručiti kavu za van, zaigrati igre na sreću u kladionicama i kasinima. Djeca mogu ponovno u školu za strane jezike i na radionice. Sportaše i rekreativce razveselilo je otvaranje teretana i fitness centara. Teretanu je otvorio i Andrija Klarić, vlasnik koji je bio priveden kada ju je otvorio prije dva tjedna. 

- Snalazili smo se kako smo znali, ali ne tako kvalitetno, kako je ovdje sve prilagođeno, rekla je Bojana Novački koja se jutros vratila u jedan od osječkih fitness centara.

Teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci otvorio je jutros i vlasnik koji je bio priveden prije dva tjedna zbog kršenja mjera. Djelatnici državnog inspektorata skinuli su pečat s ulaznih vrata.

- I istovremeno su mi rekli jednu zanimljivu stvar, a to je da možda neće biti kazne, rekli su ne vjerujemo da će biti kazna, ističe Andrija Klarić, vlasnik teretane Quantum.

A u 6 ujutro stigli su i prvi vježbači.

- Ima već u 6 i 15 trening, a ja idem na kasniji, rekla je Petra Barbarić, korisnica teretane.

Kafići od danas mogu prodavati pića "za van". Mnogi su prvu jutarnju kavicu popili na svježem zraku, unatoč niskim temperaturama.

- Dobro je da, dođu ljudi, uzmu kavu i mi radimo što je najbitnije, navodi ugostitelj Edin Ličina.

A nije loše, ali bilo bi puno bolje da su terase otvorene.

Nakon dva mjeseca online nastave učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola vratili su se u klupe u Primorsko-goranskoj i još 13 županija.

- Sad su svi učenici u zgradi. Drago je nama, a i učenicima da nisu više doma. Na žalost, mi nemamo mogućnost napraviti razmak i zato učenici moraju nositi maske, rekao je Henry Ponte, ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka.

I kladionice, kasina i automat-klubovi otvorili su svoja vrata - osim u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!