Njemačkim državljanima djeca privremeno oduzeta; DORH na potezu

21:03 / 01.08.2021.

Autor: Marko Percan/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Četverogodišnja djevojčica umrla od vrućine zatvorena u automobilu

Četverogodišnja djevojčica umrla od vrućine zatvorena u automobilu

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Posljednjih godina nekoliko puta dogodilo se da su roditelji ostavili djecu zaključanu u automobilu pri visokim temperaturama. Jučer se ta situacija ponovila u Poreču. Tragedija je ovaj put, srećom, izbjegnuta. 

Porečka policija jučer je zaprimila dojavu da je u automobilu njemačkih registarskih oznaka zaključano dvoje djece i pas. 

Dogodilo se to na jednom od parkirališta u ovoj ulici. Preko ljeta u autu možemo biti i do 50 stupnjeva. A upravo su djeca najosjetljivija na toplinski udar. Liječnici ističu da u takvim uvjetima smrt kod djeteta koje je zaključano u automobilu može nastupiti već za 15-ak minuta. 

Djeca u dobi od 6 i 8 godina, u automobilu su provela gotovo sat vremena. Srećom, tragedija je izbjegnuta. Nakon dolaska policije, prevezena su u pulsku bolnicu gdje su pregledana i rehidrirana. 

Majka i njezin partner uhićeni su, zatim pušteni. Kako saznajemo, ističu da su se vraćali s plaže pa je majka procijenila kako nije dobro da djeca ulaze u klimatizirani prostor trgovačkog centra. 

- Policija je uhitila 28-godišnju njemačku državljanku i 28-godišnjeg njemačkog državljanina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i mučenje životinja, oni su po dovršetku kriminalističke istrage privedeni u pritvorsku jedinicu PU Istarske, rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

Djeca su im privremeno oduzeta, a centar za socijalnu skrb osigurao im je privremeni smještaj. O daljnjim koracima sad će odlučivati Državno odvjetništvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!