Porečki srednjoškolac poginuo na maturalcu u Pragu

01.04.2023.

Zadnja izmjena 20:04

Autor: Vijesti/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: JakC / Shutterstock

Maturant porečke srednje škole smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu, potvrđeno je HRT-u. Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

- Maturant srednje škole "Mate Balote" iz Poreča nažalost je smrtno stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvješće od strane tamošnje policije, rekao je ravnatelj škole Krešimir Bronić.

Dodao je kako je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo "škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća".

- Kao ravnatelj škole osjećam se užasno loše. Nisam bio prisutan, odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublju sućut roditeljima i cijeloj obitelji u ime cijele škole i u svoje osobno ime. Jako sam pod stresom, svi smo u velikom šoku, rekao je Bronić.

Inače, prema informaciji iz škole tragičan događaj dogodio se u noći s petka na subotu.

Na maturalno putovanje otputovalo je 87 učenika, maturanata iz tri razreda, te četiri profesora. Na maturalno putovanje krenuli su u četvrtak, a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli za Poreč.

Iz istarske policije navode kako su upoznati s ovim događajem putem medija, ali kako nemaju nikakve pojedinosti jer se nesreća nije dogodila na području Istre. 

MZO pokrenuo postupak krizne intervencije nakon smrti maturanta


Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) priopćilo je da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

Ostali maturanti i razrednici danas su popodne napustili Prag. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!