12:42 / 20.02.2020.

Autor: HRT

Porezne kontrole nad pekarama

Ilustracija, foto: Pixabay

Ilustracija, foto: Pixabay

Foto: - / -

Porezna uprava objavila je da kreće u provjeru izdravanja fiskaliziranih računa. Tvrda da još uvijek postoje mnogi porezni obveznici koji ne izdaju račune.
Porezna uprava objavila je da kreće u provjeru izdravanja fiskaliziranih računa. Tvrdi da još uvijek postoje mnogi porezni obveznici koji ne izdaju račune.

Informaciju o tome potvrdio je ministar financija Zdravko Marić. Kazao je da će djelatnici porezne i carinske službe tijekom dana napraviti jedan sustavni pregled.

- Kroz medijski prostor nastoji se stvoriti jedna kriva slika kojom se želi poreznu i carinsku službu prikazati u svjetlu koje nije dobro, kao da rade neku pretjeranu represiju koja je ciljana i diskriminatorna, kazao je.

Obraćajući se novinarima kazao je da su ga baš novinari za vrijeme ljetne sezone često pitali zašto porezna i carinska služba nije češće na terenu.

- U okviru porezne reforme naša ideja je bila da se zakonski propisi i podzakonski akti učine prohodnijima i jednostavnijima, transparentnijima, istaknuo je Marić.

Porezna služba objavila je da će u razdoblju od 20. - 26. veljače nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno oni koji su u djelatnosti - Proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, Trgovina na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama te Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!