11:33 / 25.07.2019.

Autor: HRT

Posavca uvrijedile Horvatove izjave

Posavec i Plenković na sjednici Vlade (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Posavec i Plenković na sjednici Vlade (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Sjednica Vlade danas se održava u Čakovcu, a službeni posjet Međimurju premijer Andrej Plenković počeo je jutros u Prelogu, posjetom uspješnim tvrtkama u toj županiji.
Sjednica Vlade danas se održala u Čakovcu, a službeni posjet Međimurju premijer Andrej Plenković počeo je jutros u Prelogu, posjetom uspješnim tvrtkama u toj županiji. Tema sjednice su bile investicije, a novinare su zanimali i odnosi s HNS-ovim međimurskim županom Matijom Posavcem, koji traži raskid koalicije s HDZ-om.Na pitanje hoće li danas razgovarati o njegovu nezadovoljstvu i problemima koje ima s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, Andrej Plenković je odgovorio da imaju sastanak sa županom uoči sjednice Vlade te kako se veseli što će brojnim projektima i ugovorima koje će na sjednici potpisati donijeti u Međimurje pozamašan broj projekata. Prelog je, kazao je, već dobio Centar za socijalnu skrb, a jedan od ključnih projekata je i strateški projekt Geoterme koji će otvoriti nova radna mjesta.- Od mene ćete tijekom mog mandata uvijek slušati istu priču, formula "4I" koja glasi: investicije, industrija, izvoz, inovacije. Ovdje smo da biste se uvjerili da to u RH funkcionira. Uvest ćemo i euro pa izvoznike osloboditi tečajnih razlika koje su u ovom kraju vrlo problematične. Jedan kraj gdje je uvoz i izvoz u relaciji 1:3 u korist izvoza, jedan industrijski kraj i rušenje stigme da u Međimurju nema industrije, već su to sitni mali obrti i obrtnička društva - rekao je ministar Darko Horvat .Posavec komentirao istup Darka Horvata

Međimurski župan Matija Posavec komentirao je istup ministra Darka Horvata na konferenciji za novinare, poručivši da sazivanje i najava sjednice Vlade u stranačkim prostorijama HDZ-a nije korektna. Posavec je komentirao i koalicijske odnose ustvrdivši da o tome trebaju razgovarati predsjednici stranaka te da ga odnos među strankama ne brine. Potvrdio je da ima ambicije postati šef HNS-a ako ga članovi u tome podrže.- Ovo nije Vlada HDZ-a, ovo je Vlada Republike Hrvatske i svih hrvatskih građana, a drugo, davati izjave da Međimurska županija tu ne predstavlja ništa, nego da je župan obaviješten o kretanjima članova Vlade pa može doći za njima piti kavice je podcjenjivanje ne funkcije župana, nego svih građanki i građana Međimurja. Smatram, to vrlo omalovažavajućim i vrlo uvredljivim, rekao je Posavec.

Nakon sjednice Vlade u Čakovcu, na kojoj su odobreni i uručeni projekti koji bi u Međimurje trebali donijeti investicije i ulaganja od gotovo 3,5 milijarda kuna, župan Matija Posavec je izjavio da je zadovoljan sastankom s premijerom i da je sjednica prošla u radnoj atmosferi. Posavec je rekao da županija u nekim stvarima može biti sama, ali u nekima treba pomoć središnje vlasti, o čemu je razgovarao s ministrima i predsjednikom Vlade.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!