14:16 / 01.12.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Posavec: Respektabilni rezultat obvezuje

Matija Posavec

Matija Posavec

Foto: Dnevnik / HRT

Bivši, ali i novoizabrani međimurski župan Matija Posavec poručio je 79 posto osvojenih glasova na prijevremenim izborima nikad veći rezultat i u Međimurju i Hrvatskoj, ali da ga taj rezultat obvezuje, kako bi taj respektabilan rezultat opravdao svojim svakodnevnim radom. Na dužnost službeno stupa 2. prosinca. 


Nakon što mu je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek u Čakovcu uručio službene rezultate izbora, Matija Posavec je kao novoizabrani župan zahvalio svima koji su mu dali podršku.


- Ta je podrška vrlo visoka, legitimna i što se mene tiče, jedino mjerilo u politici, kazao je i dodao kako svi koji se bave politikom i javnim poslom u svakom trenutku moraju biti spremni izaći pred sud građana koji u konačnici biraju, ocjenjuju i izražavaju svoj stav, očekivanja, želje i nadanja.


Naglasio je kako se nikad nije bojao izbora, pa ni ovih prijevremenih.


Posavec je posebno zahvalio članovima Facebook grupe podrške koja je okupila oko 9000 građana, ali i svom prijašnjem i sadašnjem zamjeniku Josipu Grivcu, koji je vodio Međimursku županiju od rujna kad je on dao ostavku na mjesto župana nakon što je priveden zbog sumnji u korupciju.


- Ovaj rezultat shvaćam kao svoju veliku obavezu i vjerujem da ću to svojim rezultatima i svojim svakodnevnim radom i odlukama i opravdati, zaključio je Posavec.


Zamjenik Grivec obećao je da će zajedno nastaviti rad u interesu Međimurja i na dobrobit svih Međimuraca.


Matija Posavec na dužnost župana službeno se vraća u četvrtak, 2. prosinca.

Četvrta uzastopna pobjeda


Rezultat na prijevremenim izborima održanima u nedjelju četvrta je uzastopna izborna pobjeda Matije Posavca za međimurskog župana. Tu je dužnost obnašao u tri mandata zaredom. 


Nakon što je, zbog sumnje na korupciju i zloporabu položaja Posavec odstupio, Vlada je raspisala prijevremene izbore, a Posavec je dva mjeseca izbivao iz javnosti, nakon čega se kandidirao za novi mandat i još jednom dobio povjerenje birača.


Prema privremenim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), a nakon obrađenih svih 157 biračkih mjesta, Posavec je osvojio 21.847, odnosno 79,11 posto glasova birača.


U izbornoj je utrci za župana Međimurske županije bilo četvero kandidata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!