Posjet Plitvičkim jezerima po iznimno popularnim cijenama

02.04.2023.

19:58

Autor: Hrvoje Matejčić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Posjet Plitvičkim jezerima po iznimno popularnim cijenama

Posjet Plitvičkim jezerima po iznimno popularnim cijenama

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Od jučer Plitvička jezera možete posjetiti po iznimno popularnim cijenama. Promotivna akcija u sklopu je rođendanskog tjedna i trajat će još osam dana. Plitvice su 8. travnja davne 1949. proglašene našim prvim nacionalnim parkom. Osim što je najstariji, to je po površini naš najveći nacionalni park, a niske cijene u ovo doba godine uvijek privuku mnogo domaćih posjetitelja, koji su ovih dana zbog obilnih kiša i topljenja snijega mogli uživati u prepunim jezerima i prštavim slapovima.

U 74 godine, koliko su Plitvice nacionalni park, ljepota prirode ovdje se nimalo nije promijenila. No sve ostalo, kažu nam umirovljenici iz Gorskog kotara, podosta.

- Na bolje. Sve je ljepše, sve je drugačije, uređenije, rekao je Franjo Ružić, predsjednik Udruge umirovljenika Ravne Gore.

Gospodin Franjo ovdje je posljednji put bio prije 30 godina, a gospođa Seka, nažalost, ni jednom.

- Danas nam je 34 godine braka i muž me iznenadio. Nabacila sam mu da vodi na Niagaru u Kanadu gdje je sve neprirodno umjetno napravljeno, a ovu ljepotu gdje su se filmovi snimali nisam vidjela. I eto danas smo došli, rekla je Seka Mazić, Poreč.

Kada se tope snjegovi i padaju obilne kiše, plitvičke rijeke bujaju, a slapovi hukte. 

Djeca znaju podosta o 16 nevjerojatnih jezera te mnogo velikih i malih slapova.

- Jako puno znam stvari o njima, ali mi se najviše sviđa onaj Veliki slap, rekao je Borna Štulić, Poličnik.

Za rođendanski dar posjetitelji su od domaćina dobili prigodne cijene ulaznica. Od 4,5 eura, 6 i 10.

- Ja sam umirovljenik i ovo mi paše, inače mi je preskupa karta tako da smo to iskoristili, rekla je Milica iz Karlovca.

- Za 10 eura korištenje plovila, vozila, cjelodnevni razgled, uživanje, smatramo da je prihvatljiva cijena, rekao je Ognjen Borčić, glasnogovornik JU NP Plitvička jezera.

Donja jezera dostupna su posjetiteljima tijekom cijele godine, a od ovog vikenda nakon zimske stanke otvorena su i gornja jezera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!