15:26 / 10.10.2018.

Autor: I.H./HRT

Poskupljenje alkohola i cigareta - evo što kaže narod

-

-

Foto: - / -

Marić je rekao da su u stalnom dijalogu s duhanskom industrijom te najavio da će do kraja 2018. izići s prijedlogom blagog povećanja trošarine na duhan i duhanske proizvode.
Minstar zdravstva Milan Kujundžić jučer je najavio poskupljenje alkohola i cigareta, na što je ministar financija Zdravko Marić odgovorio da će, kada za to dođe vrijeme, Vlada RH zauzeti stajalište u vezi s tom inicijativom.

Što se tiče poskupljenja cigareta, Marić je rekao da su u stalnom dijalogu s duhanskom industrijom te najavio da će do kraja 2018. izići s prijedlogom blagog povećanja trošarine na duhan i duhanske proizvode.

Pitali smo građane Zagreba što kažu o najavljenom poskupljenju. Neki smatraju da je to dobar potez Vlade jer 'će biti za mirovine i plaće', dok neki kažu da se time neće riješiti problemi u zdravstvu. Pušači pak kažu da neće prestati pušiti i nadaju se da se to ipak neće dogoditi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!