09:30 / 19.06.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Poslijepodne i sutra ujutro kraća čekanja na graničnim prijelazima

-

-

Foto: - / -

Najviše dolaze državljani Slovenije, Njemačke i Austrije, rekao je Jan Borković, pomoćnik načelnika PGP Rupa.
Trenutno nema pojačane gužve, ali tijekom današnjeg dana i dolaskom vikenda možemo očekivati pojačani promet i stvaranje kraćih gužvi i čekanja na graničnim prijelazima, rekao je Jan Borković, pomoćnik načelnika PGP Rupa, jutros u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Gužve su djelomično uzrokovane situacijom s epidemijom. Naime, prilikom ulaska u Hrvatsku građani deset europskih zemalja moraju se prijaviti, navesti trajanje svog boravka, koliko dugo će boraviti i broj telefona. Kako bi gužve bile manje stranci sve ove podatke mogu upisati i putem web stranice Enter Croatia.

- Mogu doći i iz ostalih europskih zemalja, ali moraju opravdati svrhu ulaska i boravka, jesu li to poslovni, osobni ili neki drugi neodgodivi razlozi za ulazak u Republiku Hrvatsku, rekao je Borković.

Borković je rekao da najviše dolaze državljani Slovenije, Njemačke i Austrije.

Očekuje se da će danas poslijepodne i sutra ujutro biti pojačan promet preko graničnih prijelaza.

- Očekuju se kratka čekanja, molimo građane da budu strpljivi i pripreme sve potrebne dokumente za prelazak granice, poručuje Borković.

Granični policajci će strancima izdati letak o načinu pridržavanja mjera tijekom boravka u Hrvatskoj.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!