15:12 / 11.03.2018.

Autor: I.A./B.S./HRT

Posljedica otapanja snijega: odron stijena u Hrvatskoj Kostajnici ugrozio kuće

Foto: Igor Ahmetović

Foto: Igor Ahmetović

Foto: - / -

Stanovnici najugroženijih kuća noć će provesti kod rodbine.
Zbog brzog otapanja velike količine snijega, u Hrvatskoj Kostajnici odronilo se nekoliko velikih komada stijena koje su ugrozile kuće u podnožju brda Djed u samom središtu grada.

Odron je na vrhu brda ostavio jednu veliku šupljinu. Stijena visi i na njoj se već vide velike pukotine. Kada bi se odvojila, stvorila bi se velika kamena kugla promjera otprilike 10 metara. Kada bi se ta kugla zakotrljala s visine od 40-ak metara, izazvala bi strašne posljedice. Zato su stanovnici evakuirani.  HRT-ov reporter Eugen Husak razgovarao je s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Daliborom Bišćanom, koji kaže da su poduzete mjere evakuacije u ul.  Davorina Trstenjaka, kako ne bi došlo do većih šteta ili ugrožavanja nečijeg života. S druge strane, Una je nabujala, samo što se nije izlila. Odron je umalo izazvao tragediju jer se usred noći kamenje obrušilo na kuću u kojoj je spavao i slijepi dječak. Obitelj je evakuirana.Zbog opasnosti od mogućih novih odorna i klizanja preostalih odlomljenih komada stijena na obroncima Djeda, stanovnici najugroženijih kuća noć će provesti kod rodbine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!