Posljednja sjednica u ovom sazivu

15.03.2021.

20:52

Autor: Lucija Judnić/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Gradska skupština Grada Zagreba

Gradska skupština Grada Zagreba

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Prema svemu sudeći, sutra se održava posljednja sjednica gradske skupštine Grada Zagreba u ovom sazivu. Na dnevnom redu trebale su biti 74 točke, no u posljednji trenutak iz grada su povukli svojih 11 točaka iz tehničkih razloga. Ni današnje konferencije za medije uoči skupštine nisu prošle bez predizbornih tonova.

- To su neke točke prijepora i mislim da svi mi kao ozbiljni i odgovorni ljudi trebamo učiniti sve da malo rasteretimo javni prostor od velikih riječi i da pred svoje sugrađane izađemo za svojim programima, rekla je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.


A da će sjednica biti u predizbornom duhu, već se danas može naslutiti.


- Ono što smo vidjeli kod ostalih kandidata jest da oni svi svoje programe pokazuju na razini grada Zagreba, osim jednog koji me podsjeća na pokojnog gradonačelnika koji obilazi i ostale jedinice lokalne samouprave, kaže zastupnik HDZ-a, Kazimir Ilijaš.


Predsjednik Kluba zastupnika Lijevog bloka Tomislav Tomašević (Možemo!) ocijenio je kako se vidi da je to posljednja sjednica u ovom sazivu. 


- Danas neki kandidati govore kako su oni bili ti koji su zaustavili izmjene GUP-a, samo ću kratko podsjetiti da je HDZ htio glasati za izmjene GUP-a pa i za "Zagrebački Manhattan", a na kraju nisu jer je pokojni gradonačelnik odbio amandmane HDZ-a, kojima su se zelene površine prenamjenjivale u građevinsku zonu, rekao je Tomašević.


Prijepori i zbog izbora za nagradu za Zagrepčanku godine


Mislav Herman, predsjednik zagrebačke skupštine HDZ-a smatra kako je prof. dr. sc. Alemka Markotić uistinu najbolji kandidat za Zagrepčanku godine. 

Dok je Matej Mišić, zastupnik SDP-a, rekao kako misli da  Alemka Markotić kao kandidatkinja HDZ-a tu nagradu nije zaslužila.


- Nije ju zaslužila zbog kompromitacije vlastitog rada, rekao je Mišić.


Na sutrašnjem dnevnom redu je i izvješće o stanju gradske imovine. Raspravljat će se i o trećoj fazi izgradnje pročistača otpadnih voda, ali i o izgradnji vrtića. 


- Jedna od točaka je prodaja dječjeg vrtića tvrtke Paron na području Peščenice Gradu Zagrebu. Pokušat ćemo tu točku maknuti s dnevnog reda ako će biti moguće, najavio je nezavisni zastupnik Renato Petek.


Sjednica će početi minutom šutnje za preminuloga gradonačelnika, a dio zastupnika neće biti fizički ondje, već će se putem videoveze uključiti u raspravu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!