Posljednji ispraćaj Mislava Bage

23.08.2022.

16:16

Autor: T.V./HRT/Hina

Posljednji ispraćaj novinara Mislava Bage

Posljednji ispraćaj novinara Mislava Bage

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Obitelj, prijatelji, kolege i mnoge osobe iz javnog i političkog života na zagrebačkom su se Krematoriju posljednji put oprostili od novinara i urednika Mislava Bage.

Posljednji ispraćaj održan je nakon komemoracije u ponedjeljak, kada su se kolege i prijatelji oprostili od Bage nazvavši ga institucijom hrvatskog novinarstva, novinarskim bardom, kraljem političke pozornice i majstorom televizijskog intervjua.

Na ispraćaju su bili i brojni političari, a osim premijera Andreja Plenkovića od Bage su se oprostili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik
 Tomislav Tomašević.

- Još jednom bih izrazila iskrenu sućut obitelji i svim suradnicima, kolegama. Oprostili smo se od Mislava, a mislim da zapravo nitko još ne vjeruje da ga nema. Svi smo ga poštovali, cijenili, rado s njim surađivali i kad je postavljao lakša i kad je postavljao teža pitanja uvijek smo se veselili susresti ga. Zaista mi je teško vjerovati da je takav život, tako dobar čovjek i tako velika novinarska karijera ovako tragično prekinuta, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

Izjava ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek

Novinar i voditelj Mislav Bago (1973.-2022.) umro je u četvrtak, 18. kolovoza.

Bago je bio višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator. Počeo je kao novinar istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta, godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora.

Od 1995. sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve hrvatske izbore. Bio je i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjelovao je od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Pratio je sve velike događaje, poput političkih afera, ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!