12:15 / 18.11.2020.

Autor: D.M./HRT

Posljednji su put svoje roditelje vidjeli prije 29 godina

-

-

Foto: - / -

S Igorom Gavrićem i Mariom Mihovićem na Memorijalnom groblju razgovarala je Marina Gantar.
Igor Gavrić i Mario Mihović djeca su djelatnika vukovarske bolnice koji su ubijeni na Ovčari. S njima je na Memorijalnom groblju pričala Marina Gantar.

Mario Mihović 1991. ostao je bez oba roditelja. Majka mu je poginula 10. rujna kod vukovarske vojarne i pokopana je u Vukovaru. Nakon njezine smrti Mario je otišao u Sloveniju. Otac mu je ubijen na Ovčari, što je saznao tek poslije, kad su ga kao redovnog vojnika pozvali na identifikaciju. Blijede mu sjećanja na roditelje, kaže.

➡️ Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
➡️ Dan kad je Škabrnja sravnjena sa zemljom

Igorov otac nestao je iz vukovarske bolnice. Imao je tada 35 godina. Radio je kao vozač u ratnoj vukovarskoj bolnici. Bio je ranjen 2. studenoga 1991. što ga nije spriječilo da nastavi raditi. Do 20. studenoga mislili su da je u bolnici i da će biti sve u redu. Tek 1996. otkrili su da je ubijen na Ovčari. Pokopali su ga na Mirogoju.

- Kao i svake godine smo tu. Bitno nam je da se žrtva obilježi, da se nikad ne zaborave stradanja i žrtva naših najmilijih. Trebamo poticati institucije da pronađemo koliko god je moguće više nestalih osoba. To je njihovim obiteljima najmilije. Isto tako, moramo ići naprijed i okrenuti se budućnosti, poručio je Igor Gavrić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!