Posljednji vikend za pridobivanje birača

08.05.2021.

19:36

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Lokalni izbori 2021.

Lokalni izbori 2021.

Foto: HTV / HRT

Za osam dana izlazimo na lokalne izbore, a budući da je dan prije predizborna šutnja, ovo je posljednji vikend u kojem kandidati mogu pokušati pridobiti birače. 

Posljednji vikend prije prvog kruga lokalnih izbora većina kandidata iskorištava za druženje s građanima.

U zagrebačkom naselju Savica Miroslav Škoro osvrnuo se na prostorno planiranje te rekao da treba izmijeniti Generalni urbanistički plan grada. U obilasku je bio s predstavnicima udruge Stepinčeva Savica, koji se dvije godine zauzimaju za izgradnju katoličke crkve u parku.

- Ja ću se boriti baš za to - da prolazi gospodin da kaže da nema mjesta za crkvu, ali ću se boriti i za to da, kao što sam cijeli svoj život, da postoji mišljenje da ima mjesta - i onda u demokraciji većina je ta koja će odlučiti, rekao je Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba.

U Karlovcu je predsjednik SDP-a Peđa Grbin došao pružiti podršku kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću. On je Karlovčanima obećao ukidanje prireza.

- Da bi postali grad koji je poslovno konkurentan, znači grad u koji će dolazit poslovni ljudi otvarati radna mjesta. I s tim dolaskom ljudi, stvaranjem većeg dohotka, onda i veći porez na dohodak, mi ćemo kompenzirati to ukidanje prireza, rekao je Davor Petračić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca.

Subotnje jutro na dubrovačkoj Placi HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić iskoristili su za druženje s građanima, kojima obećavaju obnovu bolnice, ali i bolju prometnu povezanost.

- I danas smo s građanima iskomunicirali činjenicu da smo izborili Pelješki most, da ćemo u narednom mandatu izgraditi autocestu do Osojnika, brze ceste do zračne luke i do Perne, rekao je Nikola Dobroslavić, HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana.

Bivši HDZ-ovac, a sada čelnik stranke LiPO i kandidat za ličko-senjskog župana Darko Milinović, na predizbornom skupu u Senju naglasio je da je uvjeren u pobjedu.

- Meni ne treba slogan, ja znam gledati cilj. Cilj ove stranke nije uspostava stranke da bismo bili protiv nekoga, nego da bismo okupljali. Mi želimo biti i bit ćemo partner svakoj vladi, rekao je Milinović.

Kandidatkinju za gradonačelnicu Varaždina Zdravku Grđan podržao je prvi čovjek Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić. Potpisali su prvu antikorupcijsku deklaraciju u Hrvatskoj. 

- Na taj način obvezujemo se da nećemo ni na koji način surađivati s ljudima s optuženičkih klupa ili podržati ljude koje njih podržavaju. To je jedini način da vratimo naš Varaždin na pravi put, rekla je Zdravka Grđan, kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina (Narodna stranka - Reformisti).

Planove svojih puteva za vođenje županija, općina i gradova kandidati mogu predstavljati još šest dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!