Poslovni tjedan: Što se događa s Petrokemijom?

22.10.2018.

12:45

Autor: V.K./HRT

default error photo
Petrokemija se dugo pokušava dokapitalizirati i pokrenuti. Prošli je tjedan trebala biti sjednica Nadzornog odbora, no odgođena je zbog nedostatka kvoruma.
Petrokemija se dugo pokušava dokapitalizirati i pokrenuti. Prošli je tjedan trebala biti sjednica Nadzornog odbora, no odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Je li to pravi razlog za odgađanje sjednice Nadzornog odbora ili je u pitanju nešto drugo. Što se zapravo događa s Petrokemijom, govorilo se u emisiji Poslovni tjedan s gostima, predsjednikom Uprave Petrokemije Đurom Popijačem i predsjednikom Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Željkom Klausom.

Radimo intenzivno na pripremi restrukturiranja. Prošli smo jedan kompliciran proces. Imali smo namjeru sve dovršiti do kraja prošle godine, međutim, s obzirom na količinu posla, sve se oduljilo. To komplicira stanje u Petrokemiji, zato što svaka odgoda realizacije rješenja produbljuje poteškoće, naglasio je Popijač.

Ako se ispune svi preduvjeti, postoji mogućnost da se do 31. 10. uplati novac za Petrokemiju, rekao je Popijač.

Tvrtka zapošljava 1600 ljudi koji ne znaju što će se s Petrokemijom dogoditi.

Sindikati su podržali proces i aktivno su se uključili još prošle godine. Iako smo imali mnogo spornih točaka, vodili smo se za onim što je najvažnije, a to je da tvrtka preživi, rekao je Klaus.

Činjenica je da od Petrokemije svi jako dobro žive. Svi postaju sve jači i veći, samo Petrokemija propada. Većini odgovara ovakav status Petrokemije, naglasio je Klaus.

Što su još rekli o Petrokemiji, pogledajte u emisiji Poslovni tjedan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!