13:06 / 26.02.2019.

Autor: V.K./Hina

Posmrtni ostaci na Gračanskoj cesti pronađeni 15. veljače

Fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL

Fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je novinarima rekao da je i on dobio informaciju da su na mjestu gdje se kopa sljemenska žičara pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe.
Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su 15. veljače pokraj Gračanske ceste tijekom radova na izgradnji sljemenske žičare, a trenutačno su u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta, potvrdili su Hini iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Na Gračanskoj cesti 15. veljače uočeni su posmrtni ostaci jedne osobe, i to tijekom radova na izgradnji sljemenske žičare. Policija je potvrdila da ih je predala Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te da rezultati ispitivanja još nisu poznati.

Mediji navode kako je ministar branitelja Tomo Medved potvrdio da posmrtni ostaci nisu pronađeni na mjestu u Gračanskom Dolju. Ondje je  2017. Ministarstvo branitelja provelo terensko istraživanje i probna iskapanja jer su se za infrastrukturnih radova pojavile indicije o postojanju masovne grobnice. Istraživanjem su tada pronađeni posmrtni ostaci životinjskog podrijetla. Medved je također potvrdio da ne zna iz koje godine potječu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!