Posmrtno dodijeljeno priznanje Gojku Šušku

17.05.2023.

13:04

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Posmrtno dodijeljeno priznanje Gojku Šušku

Posmrtno dodijeljeno priznanje Gojku Šušku

Foto: HTV / HRT

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91., u suradnji s brojnim drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, posmrtno je dodijelila priznanje "Junak Domovinskog rata" ratnom ministru obrane Gojku Šušku

Priznanje je primila njegova kći, a njime se hrvatski branitelji žele zahvaliti junacima zaslužnim za stvaranje hrvatske države. 

- Iznimno mi je drago što se ovo priznanje dodjeljuje mome ocu, što se njegova ostavština prepoznaje u pozitivnom smislu, onako kako ja smatram da bi je se trebalo cijeniti, rekla je Katarina Šušak Filipović, kći Gojka Šuška.

- Gojko Šušak se od prvih dana uključio u stvaranje hrvatske države. Bio je najvjerniji suradnik predsjednika Tuđmana. Čovjek koji je vrlo zaslužan i za hrvatsku vojsku i čovjek koji je uvijek bio za mir i slobodu. Ovim priznanjem podsjetimo da je postojao jedan ovako veliki čovjek, naglasio je Mladen Pavković, predsjednik, UHBDR91.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!