13:20 / 06.11.2020.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Postavljeni šatori ispred varaždinske bolnice, županija na granici pucanja

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

Čačić je istaknuo i da je od 411 kreveta u varaždinskoj Općoj bolnici već više od četvrtine zauzeto zbog liječenja zaraženih.
Zbog sve više oboljelih, a sve manje bolničkih kreveta, na parkiralištu u krugu Opće bolnice Varaždin postavljeni su vojni šatori u kojima će se smjestiti oboljeli od COVID-a.

➡️ Epidemija koronavirusa - najnovije informacije 
➡️ 
Đikić: Kolega Capak često mijenja mišljenja i poruke te time zbunjuje javnost
➡️ Šmit za portal HRT-a: Situacija loša, pooštrite mjere!

Postavljaju se tri šatora s grijanjem, dimenzija šest puta deset metara, s maksimalnim kapacitetom šatora za 20 ljudi, s krevetima na kat.

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđene su 254 novozaražene osobe, hospitalizirano je 108 osoba s težom kliničkom slikom, a 13 ih je na respiratoru.

Župan Radimir Čačić izjavio je da je ta županija na granici pucanja, na najslabijoj točki koja se zove respirator.

- Naši brojevi su ovog trenutka prešli sve europske zemlje koje su najugroženije, osim Belgije i Češke, rekao je Radimir Čačić.

Dodao je da je Varaždinska županija sama platila pet respiratora iako je to, prema njegovim riječima, državna obveza.

- Neki gradovi su se angažirali, Ivanec prvi, bez ikakve pompe, Varaždin je najavio da će se angažirati. Dakle, još dva respiratora će se naručiti, a tri smo dobili iz Ministarstva, iz centralnih resursa, rekao je varaždinski župan.

Dodao je kako je vrlo lako moguće i realno očekivati da će se Varaždinska županija, ako se nastavi ovakav intenzitet, za sedam do deset dana naći u istom problemu. Čačić je istaknuo i da je od 411 kreveta u varaždinskoj Općoj bolnici već više od četvrtine zauzeto zbog liječenja zaraženih.

- Mobilizirali smo svoje resurse u Klenovniku, 35, u Novom Marofu 51 krevet. Izmjestili smo bolesnike u Varaždinske Toplice jer Novi Marof ima sobe s kisikom, a Toplice nemaju, rekao je Čačić i upozorio da je na 100 bolesnih deset teško bolesno, a od njih jedan jako teško.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!