16:12 / 14.03.2019.

Autor: D.M./Hina

Postavljeno pitanje o privatizaciji vodnih resursa

Foto: ilustracija, Skradinski buk (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Foto: ilustracija, Skradinski buk (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Giovanni Sponza (IDS) zatražio je od Vlade jasan odgovor planira li se privatizacija vodnih resursa i koje je njezino stajalište o privatizaciji vodoopskrbe, a time i vodnih usluga u budućnosti.
Zastupnik Giovanni Sponza (IDS) govoreći u Saboru zatražio je od Vlade jasan odgovor planira li se privatizacija vodnih resursa i koje je njezino stajalište o privatizaciji vodoopskrbe, a time i vodnih usluga u budućnosti.

-
Što donosi privatizacija voda i prijeti li ona Hrvatskoj?
- Voda - javno dobro! Ili će nam trebati još jedan referendum?

- Završeno je savjetovanje o prijedlogu zakona o vodnim uslugama, kojim se omogućava objedinjavanje javnih tvrtki za vodne usluge, pa moramo već sada znati planira li se u sljedećem koraku njihova privatizacija, rekao je Sponza. Voda je opće dobro. HDZ-ova Vlada u mandatu 2007.- 2011. već je pokušala privatizirati vode, ali je odustala nakon snažne reakcije i protivljenja Hrvatske biskupske konferencije. Ne bi nas iznenadilo da HDZ to ponovno pokuša, poručio je IDS-ov zastupnik.

Panenić: Grofu Eltzu se vraća sva zemlja

Tomislav Panenić
(Most) apostrofirao je slučaj iz Vukovara gdje je na ime odštete za imovinu oduzetu za komunističke vlasti u programu raspolaganja zemljištem za grofa Eltza rezervirano 970 hektara. - Država od 1997., kad je grof Eltz zatražio povrat, nije s njim našla jezik ni model pravične rasprave, došlo je do najtežega, ide mu se vratiti sva zemlja, kazao je Panenić. Pritom je pitao što će se reći proizvođačima, kako će im se reći da u programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za njih neće biti ništa.

Hrelja: Topnička priprema za negativnu odluku o brodogradnji

Silvano Hrelja (HSU) izjave dvaju ministara da nije isplativo davati novac za brodogradnju te zagovaranje stečaja jednog od koalicijskih partnera vidi kao "topničku pripremu" za negativnu odluku o brodogradnji. - Zna li ministar financija da je već godinu dana ugrožena egzistencija 10.000 građana vezanih za Uljanik grupu? Ako nema industrije, tko će ministru Ćoriću trošiti energiju, upitao je Hrelja. Također je "zamolio" šefa Reformista Radimira Čačića da "prestane reformirati Hrvatsku u 70. godini i da ne zagovara stečaj Uljanik grupe bez veze".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!