Postignut dogovor riječkih vatrogasca i Gradske uprave

25.03.2022.

16:57

Autor: T.V./HRT/Hina

Postignut dogovor riječkih vatrogasca i Gradske uprave

Postignut dogovor riječkih vatrogasca i Gradske uprave

Foto: HTV / HRT

Postignut je dogovor između riječkih vatrogasaca, koji su već deveti dan u štrajku, i riječke Gradske uprave pa se sljedećeg tjedna očekuje potpisivanje novog kolektivnog ugovora i prekid štrajka, izjavio je u petak predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeke Goran Hibler.

Hibler je rekao kako je dogovoreno 10-postotno povećanje osnovice plaća te dodaci za noćni rad i rad u smjenama.

- Štrajk se nastavlja do potpisivanja novog kolektivnog ugovora, koje se očekuje sljedećeg tjedna, rekao je Hibler. Do tada će se raditi na usklađenju kolektivnog ugovora, povećanju osnovice plaća, isplati naknade za topli obrok te dodataka povezanih s uvjetima rada.

Vatrogasaci Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, njih gotovo 140, su u štrajku od 17. ožujka. Sindikat je tražio povećanje osnovice plaće za vatrogasce za 12 posto a predstavnici gradske uprave ponudili su 10 postotno povećanje.

Vatrogasci tijekom štrajka obavljaju uobičajene pripreme i izlaze na intervencije, ali ne rade druge poslove kao što su osiguranje priredbi ili prijevoz pitke vode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!