09:43 / 30.08.2018.

Autor: I.H./Hina

'Poštujte naše znakove'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policijski službenici će tijekom cijele školske godine, no posebno tijekom rujna, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača
U povodu početka nove školske godine Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako će u ponedjeljak 3. rujna započeti s preventivno-edukativnom akcijom "Poštujte naše znakove", a vozače su pozvali na pojačan oprez  posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima.

U sklopu te akcije policijski će službenici organizirati kraća obraćanja prvašićima u svim osnovnim školama na temu njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu te im podijeliti i prigodne poklone.

Policijski službenici će tijekom cijele školske godine, no posebno tijekom rujna, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača, koji ne poštuju prometne propise, a u prvom redu počinitelja prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost djece pješaka. Policija vozače poziva na dodatan oprez
Vozači se pozivaju na dosljedno poštivanje prometnih znakova ograničenja brzine kretanja vozila kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog prometa djece pješaka na  cestama te ustupanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!