Postupak protiv Ćorića, kazna za Aladrovića

07.02.2020.

06:37

Autor: D.M./HRT

default error photo
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupke protiv Andreja Plenkovića i Kolinde Grabar-Kitarović.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića u slučaju imenovanja čelnog čovjeka HEP-a Frane Barbarića. Vezano za počasno članstvo u HAK-u, protiv Kolinde Grabar-Kitarović se ne pokreće postupak.

Pokreće se, međutim, postupak protiv ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića koji se, prema mišljenju povjerenstva trebao izuzeti iz postupka donošenja odluke o imenovanju svoga vjenčanog kuma Petra Sprčića u upravu HEP-a.  

Povjerenstvo je odlučilo i da se ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kazni s 2 tisuće kuna zbog nepotpuno ispunjene imovinske kartice.

Odluku Povjerenstva čekaju još državni tajnik Robert Kopal, bivši predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučak te načelnici općina i gradonačelnici Rogoznice, Iloka i Varaždina.

Tomislav Ćorić kazao je da će on u potpunosti biti na raspolaganju Povjerenstvu u vezi sa svim njihovim upitima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!