14:47 / 17.12.2018.

Autor: D.M./Hina

Postupak protiv policajaca koji su se potukli na turbo folk koncertu

-

-

Foto: - / -

Kriminalističko istraživanje incidenta koji PU bjelovarsko-bilogorska vodi kao remećenje javnog reda i mira trajalo je više od tjedan dana, a ispitano je čak 40 svjedoka.
Bjelovarska policija pokrenula je disciplinski postupak protiv trojice interventnih policijaca koji su u noći 8. prosinca sudjelovali u tučnjavi tijekom koncerta turbo folk pjevača Mitra Mirića u jednom bjelovarskom noćnom klubu.

Kriminalističko istraživanje incidenta koji PU bjelovarsko-bilogorska vodi kao remećenje javnog reda i mira trajalo je više od tjedan dana, a ispitano je čak 40 svjedoka. Utvrđeno je da je u tučnjavi sudjelovalo sedam osoba, a protiv svih njih bit će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Bjelovaru.

U tučnjavi su dvije osobe lakše ozlijeđene, a obje su policajci - jedan koji je sudjelovao u tučnjavi, a drugi koji je došao na intervenciju. Bjelovarski policajci protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak za vrijeme incidenta bili su izvan službe. Informacije su to obznanjene na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare PU bjelovarsko-bilogorske koju je vodio Jakob Bukvić, načelnik PU bjelovarsko-bilogorske.

"Izražavam žaljenje što je ovim događajem narušena percepcija javnosti o sigurnosti na području naše policijske uprave, ali moram naglasiti da je, u usporedbi s prošlom godinom, čak 30 posto manje kršenja javnog reda i mira", napomenuo je načelnik Bukvić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!