10:01 / 24.08.2018.

Autor: I.H./HRT

Postupci protiv Mrak-Taritaš i Sinčića

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mrak-Taritaš nije prijavila da je stan u Zagrebu postao knjižno vlasništvo. Sinčić je, pak, propustio navesti pravu cijenu kuće u Zagrebu te na koji ju je način kupio.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je svoju 20. sjednicu.

Predložili su pokretanje postupka protiv saborskih zastupnika Anke Mrak-Taritaš i Ivana Vilibora Sinčića, zbog neusklađenosti prijavljenih nekretnina i stvarnog stanja.

Čelnica GLAS-a nije prijavila - da je stan u Zagrebu postao knjižno vlasništvo, dok je čelnik Živog zida, pak, propustio navesti pravu cijenu kuće u Zagrebu te na koji ju je način kupio.

Ja za taj stan plaćam kredit, bez obzira što je u vlasništvu mog sina i taj kredit se jednako tako nalazi u imovinskoj kartici, stoji da je taj kredit baš za taj stan. Dakle, ja mislim da je sve jasno, ali apsolutno, Povjerenstvo radi svoj posao i ja ću svu potrebnu dokumentaciju kad će tražiti dostaviti, rekla je Mrak Taritaš.

Ja sam, kad sam ispunjavao imovinsku karticu, gledao kako su drugi zastupnici ispunjavali. Netko je naveo veću vrijednost, netko manju, tako da sam ja naveo onu za koju sam smatrao da će dati najviše informacija. Ja sam svojedobno prije mjesec dana podnio Povjerenstvu aposlutno sve podatke, i uogvor o kreditu, i kupoprodajni ugovor, i sve što imama od Porezne, rekao je Sinčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!