Poplavljeni Novi Vinodolski i Malinska na otoku Krku

18.11.2022.

Zadnja izmjena 13:37

Autor: T.V./HRT

Potop u Novom Vinodolskom

Potop u Novom Vinodolskom

Foto: Ivana Perić / HRT

Obilne kiše tijekom noći i jutra u petak uzrokovale su velike poplave u Novom Vinodolskom, a vatrogasci su na terenu i pomažu poplavljenima. Na terenu su i HRT-ove kamere, evo što je snimila Ivana Perić:

- U jutarnjim satima se nije moglo Jadranskom magistralom ući u Novi Vinodolski, međutim kako se voda povukla i magistrala je postala prohodna. Kako je kiša prestala padati u Novom Vinodolskom, situacija je postala nešto bolja nego što je to bila jutros osim u dijelu Mikulja koji je još uvijek odsječen, javila je novinarka HTV-a Ivana Perić dodavši da su vatrogasci na terenu.  

- S obzirom na to da prognoza ne obećava, stanovnici strahuju što će biti u popodnevnim satima, dodala je Perić.

Galerija
Potop u Novom Vinodolskom, Foto: Ivana Perić/ HRT
Potop u Novom Vinodolskom, Foto:  Ivana Perić /HRTPotop u Novom Vinodolskom, Foto: Ivana Perić/ HRTPotop u Novom Vinodolskom , Foto: Ivana Perić /HRTPotop u Novom Vinodolskom , Foto: Ivana Perić /HRT

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je područje Novog Vinodolskog i okolice, ali i Crikvenice te sjevernog dijela Krka.

Prema informacijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Novog Vinodolskog, svi raspoloživi vatrogasci su na terenu i pomažu.

Najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog, oko trgovačkih centara Plodine i Tommy, gdje se izlila bujica iz korita.

Poplavljene su ceste, na nekima je onemogućeno prometovanje, a na drugima je znatno otežano.

Očekuje se smirivanje vremena te će početi sanacija.

Bujice su se tijekom jutra slijevale strmijim ulicama, poplavljujući kuće. U vodi su ostali zaglavljeni automobili i autobusi.

Kiša na području Novog Vinodolskog polako se smanjuje.

Poplavljena je i Malinska na otoku Krku.

Od ponoći je palo više od 100 litara kiše po četvornome metru, nekoliko desetaka litara u samo jednom satu. Iz viših dijelova mjesta voda se slila u centar.

Pod vodom su ulice, tržnica, brojni poslovni prostori i crkva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!