15:59 / 15.07.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Potpisan sporazum o očuvanju močvara Neretve

Dolina Neretve

Dolina Neretve

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i javnih službi potpisala Sporazum o očuvanju i zaštiti močvarnog dijela doline Neretve. Sporazum su potpisali i predstavnici javnih poduzeća iz susjedne Bosne i Hercegovine.


- Ovo je područje u kojem se nalazi sedam zaštićenih područja, područje ekološke mreže Natura 2000, jedno od pet Ramsarskih područja, rekla je ravnateljica JU-a Priroda Dubrovačko-neretvanska, Marijana Miljas Đuračić.


- Sporazum je važan za zaštitu prirodnih vrijednosti, ali i daljnji razvoj i kvalitetu života ljudi na tom području. Dobro je da je veliki broj potpisnika ovog sporazuma. Uz jedinice lokalne samouprave tu je i naša razvojna agencija, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!