Potpisan sporazum o suradnji na projektu "Putovima Frankopana"

08.11.2022.

15:19

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Cilj je da projekt postane nacionalan

Cilj je da projekt postane nacionalan

Foto: Vijesti / HRT

Brojni kašteli i dvorci plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan nalaze se u Primorsko-goranskoj i Međimurskoj županiji. Sporazum o suradnji na projektu "Putovima Frankopana", kojim se uređuje i popularizira njihova ostavština, potpisala su u Kraljevici dvojica župana. Cilj je da projekt postane nacionalan te da se uključe i druge županije, poput Karlovačke i Ličko-senjske.

- Imamo jedinstvenu priliku razviti taj projekt kao nacionalni projekt. Naša županija je pokrenula taj projekt, on je već vrlo vidljiv i jasan, uključio je 20 kaštela na našem području, većinom Frankopanskih, nešto i Zrinskih, ali ako je netko zrinska županija, onda je to Međimurska županija, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.


Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako se zrinsko-frankopanska urota prema legendi kovala upravo u Kraljevici.


- To je čisto slikoviti prikaz koliko nas te stvari povezuju, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!