Potpisan ugovor o javnoj usluzi prijevoza na području SMŽ-a

03.04.2023.

12:30

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

Potpisan ugovor o javnoj usluzi prijevoza

Potpisan ugovor o javnoj usluzi prijevoza

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Gradilište autoceste Zagreb-Sisak, koja bi, prema najavama, trebala biti gotova za 10 mjeseci, obišla su tri ministra. Potpisali su i ugovor o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika na području cijele Sisačko-moslavačke županije, vrijedan 2 i pol milijuna eura.


- Ovim projektom ponovno aktiviramo desetke neaktivnih linija čime omogućujemo kvalitetniju prometnu povezanost osobito naših ruralnih područja sa središtima, urbanim područjima i ovim projektom također osiguravamo prijevoz za sve stanovnike županije koji imaju prebivalište u županiji za 2 euro mjesečno, rekao je Ivan Celjak, sisačko-moslavački župan.

- Ovdje se radi o iznosu od 2.5 milijuna eura i još jednom čestitam županu što je prepoznao važnost projekta jer je činjenica da će svako manje mjesto biti povezano sa Siskom i Petrinjom i to je dobro, a Vlada će to zajedno s vama financirati, kazao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture.

- Evo vidite iza nas ovaj nadvožnjak je gotov, imamo sve skupa 6 nadvožnjaka, i 2 mosta i kao što sam rekao skoro 11 kilometara trase. Preko 50 posto zemljanih radova je gotovo, malo je bila žešća zima, bilo je puno kiše, ali betonski radovi idu svojim tijekom, dodao je Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!