18:55 / 19.11.2018.

Autor: E.L.S./HRT/Hina

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata Muzil, Hidrobaza i Saccorgiana

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o sporazumima za koje je pulsko Gradsko vijeće dalo suglasnost, a nakon toga usvojeni su i na sjednici Vlade koja je u rujnu održana u Puli.
Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Pule Boris Miletić potpisali su sporazume o utvrđivanju međusobnih uvjeta, prava i obveza za realizaciju ugostiteljsko-turističkih projekata Muzil, Hidrobaza i Saccorgiana, a za koje se ulaganja procjenjuju na 2,5 do 3 milijarde kuna.

Riječ je o sporazumima za koje je pulsko Gradsko vijeće dalo suglasnost, a nakon toga usvojeni su i na sjednici Vlade koja je u rujnu održana u Puli.

Projekti predviđaju koncesije - za Muzil 99 godina, a za Hidrobazu i Saccorgianu na 50 godina. To će uključivati koncesije na pomorskom dobru, pravo građenja, služnosti i korištenja.

Projektima će se postaviti zahtjev visoke kvalitete turističkih usluga, zaštite prirode te obnove i čuvanja kulturnih spomenika, a procjena ulaganja iznosi 2,5 do 3 milijarde kuna.

Grad Pula prije više godina usvojio je potrebne prostorne planove koji omogućuju da se iz bivše vojne imovine omogući civilna namjena i civilni razvoj. Imamo zaista vrijedan resurs od kojeg danas, nažalost nitko nema koristi, kazao je gradonačelnik Miletić.

Ministar Marić ocijenio je da potpisani sporazumi predstavljaju "ozbiljan korak u realizaciji ozbiljnih projekata te da će oživljavanje napuštene i opustošene imovine donijeti korist i novo zapošljavanje".

U Balama, ministar Marić i načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, potpisali su Ugovor o dodjeli na uporabu dijelova bivše vojarne Barbariga, u svrhu očuvanja i provođenja kulturnih manifestacija te promicanja kulturnog razvoja.

U Medulinu je Marić načelniku Općine Goranu Buiću uručio odluku kojom Ministarstvo Općini Medulin prepušta zemljište vrijednosti 1,21 milijuna kuna za potrebe uređenja ŠRC-a Banjole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!