Potpisani ugovori iz mjere subvencioniranja redovitih studenata podstanara

16.02.2023.

14:03

Autor: V.K/Hina/HRT

Potpisani ugovori

Potpisani ugovori

Foto: HTV / HRT

U zagrebačkom Studentskom centru potpisani su prvi ugovori iz mjere subvencioniranja redovitih studenata podstanara koji nisu uspjeli dobiti mjesto u studentskom domu. 

Jednokratna potpora iznosi 248 eura, a pravo na nju u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji ostvarilo je 228 studenata. Slijede natječaji za studente i u drugim gradovima.


Studentski centar i Središnji državni ured za demografiju i mlade izvijestili su da će dodijeliti ukupno 230 937 eura za redovne studente koji su iznajmili privatni smještaj, kako bi pokrili rast cijena najamnina i režija te olakšali obiteljski budžet. 


- Planovi su jasni što se tiče samih studenata, ali u drugačijem obliku da to razrađujemo kroz mjesečnu potporu, jer svjesni smo situacije da studentski život nije jednostavan, a ni za roditeljski budžet nije tako jeftin, rekla je Željka Josić, državna tajnica, Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak kazao je da će ova mjera olakšati obiteljski budžet studenata i njihovih obitelji te da se radi o hvalevrijednom projektu koji će svim studentima podignuti standarda i sigurnost njihovih života za vrijeme studiranja. 


Nakon potpisivanja ugovora, studentima slijedi isplata novčane naknade. Drugi krug u sklopu javnog poziva očekuje se početkom ožujka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!