18:45 / 10.07.2019.

Autor: M.Š./Hina

Potpisano više od 500 darovnih ugovora i odluka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar je predstavio i najvažnije investicijske projekte kojima će se aktivirati državna imovina.
Ministar državne imovine Goran Marić predstavio je u srijedu na sjednici Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike izmjene zakona i mjere radi učinkovitijeg upravljanja i bržeg aktiviranja neiskorištene državne imovine te posljedični fiskalni učinak, pri čemu je istaknuo da je potpisano više od 550 darovnih ugovora i odluka.

Goran Marić je predstavio najvažnije projekte aktiviranja državne imovine, ističući da su potpisana 554 darovna ugovora i odluke, 203 ugovora za osnivanje prava služnosti, 185 ugovora i odluka za davanje na uporabu te 48 ugovora za osnivanje prava građenja. Izdana je 51 tabularna isprava, sklopljeno je 720 ugovora za prodaju i 603 za zakup, a potpisano je i 166 razvrgnuća suvlasničkih zajednica.

Ministar je predstavio i najvažnije investicijske projekte kojima će se aktivirati državna imovina, pri čemu je istaknuo kako je prihod od nefinancijske i financijske imovine 2,3 milijarde kuna, vrijednost aktivirane državne imovine sedam milijarda kuna, a aktivirana površina državne imovine 19.781.659 metara četvornih.

Članovi Vijeća pohvalili su pokrenute mjere kako bi se unaprijedilo upravljanje državnom imovinom te su iskazali potporu ministru i njegovim suradnicima u daljnjem radu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!