17:42 / 24.05.2021.

Autor: Vijesti/IMS/HTV/A.P.C.

Potpora bivših kandidata Ivanu Radiću u Osijeku

Ivan Radić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka

Ivan Radić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka

Foto: Vijesti/IMS/HTV / HRT

Dva bivša gradonačelnička kandidata i, nakon prvog izbornog kruga novi članovi osječkog Gradskog vijeća, dala su potporu HDZ-ovu Ivanu Radiću. Iako se s Radićem razilaze u nekim političkim pitanjima, Vladimir Šišljagić uime Snage Slavonije i Baranje te HNS-ov i HSS-ov Vladimir Ham pozvali su birače da 30. svibnja svoj glas daju HDZ-ovu kandidatu s kojim postoji uzajamno razumijevanje u vezi s razvojnim programima i smjerom u kojem treba voditi najveći slavonski grad.
- Projekti čekaju, mnogobrojni su, vidjeli smo i neki dan i podvožnjak i drugi projekti i izgradnja novog KBC-a i svega onog što ide na području Grada Osijeka na što smo ponosni što ćemo nastaviti realizirati i oni su "Dodatkom 2" Razvojnog sporazuma u Našicama i odobreni, to su europska sredstva, izjavio je Ivan Radić. 


Kandidat za osječkog gradonačelnika kojeg su istaknuli HDZ, NL A. Đapića, ANU, HSU, BUZ, HSLS i DHSS, u prvom krugu lokalnih izbora dobio je potporu 38,69% birača, a u drugom krugu se za gradonačelničko mjesto bori s Berislavom Mlinarevićem, kandidatom Mosta i Domovinskog pokreta koji iz prvog kruga nosi potporu 19,63% birača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!