19:35 / 07.08.2018.

Autor: HRT

Potpora pritvorenim navijačima u Beogradu

-

-

Foto: - / -

Srbijanska policija uhitila je prošli tjedan 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj postaji "Mola" kod Beograda.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je kako putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji od trenutka kada su hrvatski državljani koji su se vraćali s utakmice u Bugarskoj zadržani, poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi im se pomoglo. Za sutra je dogovoren posjet predstavnika veleposlanstva hrvatskim navijačima u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Srbijanska policija uhitila je prošli tjedan 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj postaji "Mola" kod Beograda.
Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo.

Sud u Beogradu nije naveo o kojim se kaznenim djelima radi, ali je u prethodnim izvješćima policije i suda navedeno da je jedan od uhićenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim znakovljem.

U MVEP-u kažu da su uprave zatvora potvrdile da je svim hrvatskim državljanima omogućen kontakt s obiteljima i odvjetnikom te da nitko nije zatražio konzularnu pomoć.

"Djelatnici veleposlanstva u stalnoj su komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana, koji su potvrdili kontakt sa svojim članovima obitelji zadržanim na području Srbije. Veleposlanstvo je i u stalnom kontaktu s odvjetnikom hrvatskih državljana te nije zaprimilo informacije koje bi ukazivale na eventualno kršenje njihovih prava", priopćio je MVEP.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!