Potpredsjednica splitskog SDP-a Eleonora Mandić napustila stranku

05.10.2022.

20:27

Autor: M.M./HRT/Hina

Potpredsjednica splitskog SDP-a Eleonora Mandić napustila stranku

Potpredsjednica splitskog SDP-a Eleonora Mandić napustila stranku

Foto: Igor Soban / Pixsell

Potpredsjednica splitskog SDP-a i članica Glavnog odbora SDP-a Eleonora Mandić potvrdila je u srijedu da je istupila iz te stranke jer se ne slaže s "podilaženjem" gradonačelniku Ivici Puljku.

- Odlučila sam istupiti iz SDP-a jer se ne slažem s podilaženjem neoliberalnom gradonačelniku Ivici Puljku koje provode splitski SDP i Gradski odbor stranke, rekla je Hini Mandić.

Izjavila je da razgovori o suradnji s gradonačelnikom Puljkom, u kojima je i ona sudjelovala, nikad nisu dovršeni nego se suradnja svela na "nekritičku podršku SDP-ovih gradskih vijećnika".

- U SDP sam ušla kako bih se borila za socijalnu pravdu i solidarnost prema najugroženijima, baš kao što sam se kao dragovoljka Domovinskog rata 1991. godine na prvoj crti uključila u obranu Hrvatske kada je naš opstanak bio ugrožen od velikosrpskog fašizma, istaknula je dosadašnja članica SDP-a Eleonora Mandić.

Dodala je kako sve što je radila, učinila je to iz "dubokog uvjerenja da doprinosi gradnji boljega hrvatskog društva".

Tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević izrazio je žaljenje zbog istupanja Eleonore Mandić iz SDP-a.

- Žao mi je što se nije slagala s vizijom SDP-a, istaknuo je Matijević.

Po njegovim riječima, to je bio "džentlmenski razlaz" pošto je Mandić vratila SDP-u mandat vijećnice u Kotarskom vijeću Split 3.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!