16:31 / 19.08.2018.

Autor: HRT

Potraga u tijeku - požar na Žnjanu podmetnut?

-

-

Foto: - / -

Građani su vidjeli 'piromana' te su ga pokušali uhvatiti i zadržati do dolaska policije, ali bezuspješno. Očevici su policiji dali njegov opis i policija sada intezivno traga za njim.
Ugašen je požar koji je nešto iza 15 sati planuo na splitskom Žnjanu. Vatra je planula na tri mjesta na dijelu prema Duilovu. A kako se doznaje na istom je potezu gorjelo i prije dvije noći. Policija traga za osobom koja se dovodi u vezu s ovim požarom. Zvonko Pućo
zapovjednik smjene vatrogasne postrojbe Grada Splita, kazao je kako se sumnja u namjerno paljenje. "Osoba je uočena i policija je obaviještena. Požar je s jakim vjetrom otišao prema staklenicima, plastenicima i montažnim objektima s južne strane. Požar smo lokalizirali, trenutno se vrši sanacija požarišta", kazao je. Na terenu je 10 vozila s 31 vatrogascem iz Javne vatrogasne postrojbe Split te DVD-ova Split, Solin, Vranjic, Podstrana i Žrnovnica, dodao je. Požar je ugasila kiša, u tijeku je očevid.Vatrogasci su također izvijestili kako su građani vidjeli 'piromana' te su ga pokušali uhvatiti i zadržati do dolaska policije, ali bezuspješno. Očevici su policiji dali njegov opis i policija sada intezivno traga za njim.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!