Potraga za nestalim ribarom

29.01.2022.

12:16

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Lučka kapetanija traga za 81-godišnjim ribarom koji je u petak popodne iz Makarske isplovio prema Hvaru, potvrdila je u subotu policija.

Prijavu da je tijekom dana 81-godišnji muškarac sa svojim brodom isplovio iz Makarske prema Hvaru ali se nije vratio policija je zaprimila jučer oko 18 sati.

O događaju su izvijestili Lučku kapetaniju te su odmah poduzete mjere traganja, na lokalitet je upućen brod Lučke kapetanije kao i policijski službenici sa službenim plovilom. Traganje je u tijeku, rekli su u policiji.

Lučki kapetan kapetanije Split Željko Kuštera je za Hinu izjavio da su u potragu uključena tri plovila, a jutros se očekuje i bespilotna letjelica Pilatus koja će također pretraživati akvatorij.

- Čovjek je u petak oko 10.35 sati krenuo na ribolov put Vele glave, a kada se do 17 sati nije vratio kući član obitelji nas je kontaktirao, pa smo odmah organizirali potragu koju smo zbog jake bure i noći prekinuli sinoć nakon 22 sata, ispričao je Hini Kuštera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!