22:31 / 22.08.2020.

Autor: P.F./HRT

Potraga za nestalom osobom u Dravi

Foto: MUP

Foto: MUP

Foto: - / -

Policijska uprava koprivničko-križevačka zaprimila je dojavu da se na rijeci Dravi nedaleko Ferdinandovca prevrnuo čamac. Pet osoba je isplivalo na obalu rijeke, a jedna nije.
Nakon prevrtanja čamca na rijeci Dravi traje potraga za nestalom osobom te se provodi kriminalističko istraživanje o događaju.

U 17:45 Policijska uprava koprivničko-križevačka zaprimila je dojavu da se na rijeci Dravi nedaleko Ferdinandovca prevrnuo čamac. Pet osoba je isplivalo na obalu rijeke, a jedna nije. Traje potraga za nestalim 50-godišnjakom.

Sve osobe su hrvatski državljani. Na okolnosti samog događaja provodi se kriminalističko istraživanje, priopćila je PU Koprivničko-križevačka. 

Do nedjelje ujutro utvrđeno je da je jučer, 22. kolovoza, na plovidbu rijekom Dravom od Legrada prema Križnici krenulo šest hrvatskih državljana s područja Varaždinske županije starosti 50, 41, 52, 39, 49 i 53 godine.

Dolaskom do 188 riječnog kilometra nedaleko Ferdinandovca između 16.30 i 17 sati, na neutvrđeni način došlo je do prevrtanja čamca uslijed čega je nestao 50–godišnjak koji je upravljao čamcem, dok su ostale osobe isplivale na lijevu obalu rijeke Drave.

Na mjestu događaja pretragu terena i toka rijeke Drave vrše ronioci Interventne jedinice Policije, policijski službenici okolnih policijskih postaja i pripadnici HGSS-a, s ciljem pronalaska nestalog 50–godišnjaka.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!