Novi potres na Banovini

30.12.2021.

15:21

Autor: HRT/E.L.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Umjeren potres s epicentrom 5 km zapadno od Siska zabilježili su seizmografi Seizmološke službe u 14 sati i 47 minuta. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. 

Potres je trajao svega nekoliko sekunda, a u strahu da će se možda ne ponovi, dio Siščana izišao je na ulice. Još nije poznato je li najnoviji potres uzrokovao nove štete na zgradama.

Građani Siska i okolice komentiraju na društvenim mrežama kako se potres, iako s magnitudom 3,2 prema Richteru, snažno osjetio. Sve se ljuljalo, kažu, činilo se da je znatno jači. Zagrepčani su također osjetili podrhtavanje tla.

- Umjereni potresi ne dižu pod u skladištu i boce se ne tresu - napisala je korisnica na društvenoj mreži.

- Jadni mi kad nas pogodi jaki potres ako je ovo bilo umjereno, dodala je druga korisnica.

Podsjetimo, prije godinu dana u samo nekoliko sekundi priroda je pokazala svoju razornu moć. Osam ljudskih života, 28 ozlijeđenih osoba, deseci tisuća uništenih ili oštećenih objekata. Šteta veća od 40 milijardi kuna. Razoran potres magnitude 6,2 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje iz korijena je promijenio život stanovništva na Banovini. Svako novo podrhtavanje tla produbljuje traume.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!