13:18 / 20.09.2020.

Autor: M.Š./T.V./HRT

Potres u Dalmaciji jačine 4.2 po Richteru!

-

-

Foto: - / -

Zabilježen je 12 kilometara jugoistočno od Gračaca, 51 kilometar istočno od Zadra i 88 kilometara sjeverozapadno od Splita.
Danas, 20. rujna  u 12 sati i 58 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres s epicentrom 20 kilometara sjeverozapadno od Knina (Duboki dol kod Gračaca), izvijestio je Stožer civilne zaštite RH.

Jačina potresa u epicentru iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na splitskom, šibenskom i zadarskom području.

- Potres koji se danas dogodio u Gračacu, odnosno u njegovoj blizini nije povezan sa zagrebačkim epicentralnim područjem, dakle radi se o drugoom epicentralnom području koje je također u ovoj godini pa i prethodnoj bilo aktivno današnji potres ima jačinu maginute 4,2 nakon njega su usljedilla još 3- 4 potresa manje maginutde, rekao je za HTV seizmolog Krešimir Kuk.

Čitatelji nam putem društvenih mreža javljaju da se potres među ostalim osjetio u Kistanjama, Drnišu, Benkovcu, Maslenici, Zadru...

Županijski centri 112 zaprimili su mnoštvo dojava građana, međutim do sada nisu zaprimljenje dojave o oštećenjima ili ozlijeđenima, navodi Stožer civilne zaštite.


I u Zagrebu je danas zabilježen potres magnitude 1,5 prema Richteru.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!