Potres u Zagrebu i okolici: Veće štete nema

28.01.2020.

09:06

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Magnituda potresa iznosila je 3,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.
Danas, 28. siječnja 2020., u 8 sati i 53 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom kod Marije Bistrice, 20-ak km sjeveroistočno od Zagreba.

Magnituda potresa iznosila je 3,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V  (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

- Potres se osjetio u Zagrebu i okolici, izvijestili su iz Seizmološke službe Republike Hrvatske. 

Veće štete nema. Učenici osnovnih škola Konjščina i Marija Bistrica evakuirani su radi opreza, no popodne će se nastava održati.

Seizmološka služba potvrdila je da je zabilježila još jedan naknadni, ali manji potres u 9:40 također s epicentrom u Mariji Bistrici, magnitude 1,8.


Ovo nisu podrhtavanja, odnosno potresi jače jačine koji bi trebali izazivati paniku. Mi smo svi još pod utjecajem nedavnih potresa u Albaniji koji je nažalost bio katastrofalan. Ovo je možemo reći normalan potres na ovim područjima i ovakvi potresi ne bi trebali izazivati nikakvu ni paniku ni zabrinutost, rekao je Krešimir Kuk, seizmolog Seizmološke službe RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!