14:33 / 14.05.2020.

Autor: HRT

"Potrubi za nadu" povremenih prijevoznika

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako leasing društva omogućuju korisnicima moratorij na plaćanje od tri mjeseca, prijevoznici ističu - da to nije dovoljno za opstanak.
Na razini cijele Europske unije simbolično, u 5 do 12, pod sloganom "Potrubi za nadu", održan je prosvjed povremenih prijevoznika, kojima je zbog koronavirusa stao posao.

Iako im Vladine mjere pomažu, one ne pokrivaju ostale troškove, poput leasinga za nova vozila. Iako leasing društva omogućuju korisnicima moratorij na plaćanje od tri mjeseca, prijevoznici ističu - da to nije dovoljno za opstanak.

- Naši zahtjevi na koje želimo skrenuti pažnju su zamrzavanje glavnica i kamata od leasing kuća na minimalno godinu dana, ali od danas, ne od 22.3., 20.3. Druga stvar, treba nam se omogućiti sredstva za likvidnost, da mi uopće kada jednom počnemo raditi, da imamo s čime radit, ističe Iva Popijač Meštrović, Inicijativa povremenog prijevoza putnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!