17:53 / 04.07.2020.

Autor: Hina/HRT

Potvrđena još dva slučaja zaraze u Istri

Foto: ilustracija, Reuters

Foto: ilustracija, Reuters

Foto: - / REUTERS

U jednom od dva nova slučaja, riječ je o dolasku poslovne osobe iz Srbije, a drugi slučaj je kontakt s već oboljelom osobom.
U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analizom briseva na koronavirus protekle noći potvrđena je jedna novozaražena osoba, a danas su potvrđena još dva pozitivna brisa, priopćio je poslijepodne županijski Stožer.

- Koronavirus - 86 novozaraženih, Stožer poziva na oprez

U  jednom od dva nova slučaja, riječ je o dolasku poslovne osobe iz Srbije dok je u drugom slučaju riječ o kontaktu s već dokazanom COVID-19 pozitivnom osobom.
"Ova dva slučaja nemaju veze sa slučajem zaražene žene iz Umaga", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je da je u međuvremenu izvršen povrat jedanaest poslovnih ljudi iz SAD-a u matičnu državu. Od njih jedanaest dvije su osobe bile pozitivne na COVID-19, no svi su oni izolirani te su još u četvrtak prevezeni iz smještajnog objekta u kojem su boravili, u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!