Potvrđena optužnica protiv Tanaskovića za likvidaciju na Pagu

09.02.2023.

12:52

Autor: HRT

Privođenje Duška Tanaskovića

Privođenje Duška Tanaskovića

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zadru uskoro počinje suđenje Dušku Tanaskoviću, državljaninu Srbije koji je prošloga ljeta na popularnoj plaži Katarelac na Pagu likvidirao 38-ogodišnjeg Crnogorca, pucajući mu u glavu.


Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru na današnjoj sjednici je potvrdilo optužnicu protiv okrivljenika, koji se do sada branio šutnjom.

- Okrivljenik se tereti za kazneno djelo protiv života i tijela - ubojstvo. Vijeće je optužnicu potvrdilo. To znači da će sada spis biti dodijeljen rspravnom sucu i da će uskoro biti zakazana rasprava. Sjednica radi potvrđivanja optužnice je nejavna, a hoće li kazneni postupak biti javan odlučit će raspravno vijeće, izjavila je predsjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović

Gulišija: Ne osjeća se krivim, sporna je i pravna kvalifikacija


Njegov branitelj, splitski odvjetnik Vinko Gulišija, kaže kako je bilo za očekivati potvrđivanje optužnice te govori o tome kako će biti koncipirana obrana.

- Okrivljenik se izjasnio da se ne osjeća krivim. Mi smo osporavali i pravnu kvalifikaciju i oblik krivnje, problematizirali smo i vještačenje koje je nama najspornije u cijeloj toj priči, a govorim o psihijatrijskom vještačenju. Odluka je da će iznijeti obranu, međutim točno kakva će obrana biti odlučit ćemo nakon ispitivanja upravo ovih vještaka, za koje smatramo da je nalaz i mišljenje nelogično. Nevjerojatno je da netko, tko boluje od paranoidne shizofrenije da se za njega može utvrditi da je u cijelosti ubrojiv, rekao je Gulišija.

Tanasković je zamolbenim putem u Zadru ispitan i na zahtjev crnogorskoga tužiteljstva. - Državno odvjetništvo Crne Gore je zatražilo od Republike Hrvatske da se Tanasković ispita vezano za teško ubojstvo u Budvi u svojstvu osumnjičenika, rekao nam je Gulišija.

Riječ je o ubojstvu koje se dogodilo u lipnju prošle godine u Budvi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!