09:43 / 04.12.2019.

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Potvrđena presuda - Horvatinčić mora u zatvor

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Županijski sud u Zadru donio je odluku o Horvatinčićevoj žalbi na osuđujuću presudu zbog pogibije talijanskog bračnog para.
Vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo je sve žalbe obrane Tomislava Horvatinčića te potvrdilo osuđujuću presudu suda u Šibeniku Horvatinčiću zbog pogibije talijanskog bračnog para, potvrdila je za HRT Irena Senečić, državna odvjetnica Županijskoga državnog odvjetništva u Šibeniku.

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog toga što je izazvao pomorsku nesreću u kojoj je u kolovozu 2011. poginulo dvoje talijanskih nautičara. Horvatinčićeva je obrana na ročištu u rujnu pred Županijskim sudom u Zadru, koji odlučuje o žalbama, iznijela argumente kojim pokušava srušiti nepravomoćnu presudu šibenskog suca.

- Završne riječi na suđenju Horvatinčiću, presuda u srijedu
- Buzina: Ako Horvatinčić ima sinkopu, onda nema intelektualne sposobnosti
- Ispitani pomorski vještaci i Horvatinčić iznio obranu
- Horvatinčić: Mediji me ne vole, od mene su napravili monstruma 

- Obavještavam vas da je drugostupanjska odluka u kaznenom predmetu Županijskog suda u Zadru poslovni broj Kž-180/19 koji se vodi protiv Tomislava Horvatinčića zbog kaznenog djela iz čl. 272. st. 3. KZ/97 donesena i otpremljena strankama, priopćio je glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković.

Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević kaže da odluku još nisu primili. Vršitelj dužnosti županijskoga državnog odvjetnika u Zadru Emilio Kalabrić potvrdio je za Radio Zadar da su jučer poslijepodne zaprimili odluku zadarskoga suda, ali o sadržaju nije htio govoriti.

Protiv Horvatinčića vodila su se tri sudska procesa zbog optužbe da je svojom jahtom naletio na jedrilicu i usmrtio talijanski bračni par. Prva dva vodila je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe, koja ga je 2015. osudila na uvjetnu kaznu, a na ponovljenom suđenju 2017. oslobodila ga je krivnje zbog navodne sinkope. Trećom presudom od ožujka ove godine Horvatinčić je nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!