17:41 / 10.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Povećava se minimalna cijena studentskog rada

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećalo je minimalnu cijenu studentskog rada s 25,39 kuna na 26,56 kuna po satu neto.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećalo je minimalnu cijenu studentskog rada s 25,39 kuna na 26,56 kuna po satu neto, što će vrijediti od 1. siječnja 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je mrežnim stranicama objavilo Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu nakon što je Vlada RH u Narodnim novinama objavila Uredbu o visini minimalne plaće za 2021.

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, ministar za svaku kalendarsku godinu donosi odluku o iznosu minimalne neto naknade po satu. Ona se izračunava tako da se iznos minimalne bruto plaće u Hrvatskoj podijeli sa 160, stoji u odluci.

Vojska postavila šator kod zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti

Hrvatski vojnici postavili su šator ispred zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti koji će služiti za prehranu studenata. Vojnici su postavili šator M70 sa 12 stolova i 24 klupe koji će služiti za potrebe organiziranja prehrane studenata.

Šator su postavili djelatnici Bojne za opću logističku potporu, priopćeno je iz Ministarstva obrane. To je još jedna u nizu pomoći Hrvatske vojske institucijama civilnog društva u borbi protiv epidemije koronavirusne bolesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!