13:55 / 30.11.2019.

Autor: M.Š./Hina

"Povećavati iznose takvog koeficijenta je stvarati dodatne probleme"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novinari su nakon zatvorenog sastanka HDZ-a pitali ministra Darka Horvata hoće li Vlada prekinuti situaciju na način da se uvaže zahtjevi školskih sindikata.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u subotu kako najprije treba napraviti kvalitetnu analizu i biti siguran da je struktura koeficjenata kvalitetno izrađena pa da onda neće biti problem i njih povećavati.

- Predsjednička pretkampanja u znaku štrajka prosvjetara
- Moguć nastavak pregovora tijekom vikenda?

Novinari su nakon zatvorenog sastanka HDZ-a pitali ministra Darka Horvata hoće li Vlada prekinuti situaciju tako da se uvaže zahtjevi školskih sindikata i da se povećaju koeficijenti složenosti poslova, kako bi se pokazalo da se učitelje i profesore poštuje.

- Kada na stol stavljate svoj zahtjev, onda prvo morate u njega sami vjerovati. Kada danas sindikati učitelja tvrde da je struktura koeficijenata nekorektna, povećavati iznose takvog koeficijenta je stvarati dodatne probleme. Hrvatska demokratska zajednica je jasno rekla -  napravimo kvalitetnu analizu, budimo sigurni da je struktura koeficijenata kvalitetno izrađena i onda neće biti problem njih i povećavati, rekao je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!