07:42 / 14.12.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Povijesna hodnja legendarnih Puma

-

-

Foto: - / -

U čast poginulim hrvatskim braniteljima u srijedu, 12. prosinca 2018., krenuli su iz vojarne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama i u sedam dana prehodat će 184 kilometra.
Legendarne varaždinske Pume vraćaju se kući. Nakon što je 2. mehanizirana bojna 10 godina bila smještena u Našicama, od sljedećeg tjedna 600-tinjak vojnika ponovno će živjeti i raditi u varaždinskoj vojarni.

Popularne Pume, 26 godina nakon osnivanja, u matičnu vojarnu odlučile su se vratiti pješice. U čast poginulim hrvatskim braniteljima u srijedu, 12. prosinca 2018., krenuli su iz vojarne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama i u sedam dana prehodat će 184 kilometra. U Varaždin stižu 18. prosinca, uz svečani doček, nakon čega slijedi veliki koncert u sportskoj dvorani i otvorenje obnovljene vojarne 7. gardijske brigade.

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su general bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, i brigadir Mijo Validžić, zapovjednik Gardijske oklopne mehanizirane brigade.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!